Rubriklös ;)

Klockan slog just 18.40, sitter här framför datan vid vår bardisk vid köket. Har precis ätit vegetarisk pastagratäng med advokado och melon sallad. Jättegott!

Jag kanske inte har berättat det men en av mina stora passioner här i livet är ju böcker..

Därför tänkte jag passa på och tipsa om lite böcker:

Washington D.C.

Ungdomsbok av Meg Cabot.
Handlar om 15-åriga Samanta. Sam går i tvåan, och lider av dem där vanliga tonårsproblemen. hennes storasyster är den blonda superpopulära cheerleader, hennes lillsyster är  supersmart och går på en privatskola för speciellt begåvade barn. Själv har Samanta färgat allla sina kläder (som hon ärvt av storasytern Lucy) svarta för att visa att hon sörjer deras generation. Hennes stora passion är att teckna, och hon hänger allt som oftast med bästisen Catherine var familj är väldigt religösa. Sam känner ingen speciellt dragning till innegänget, och innerst inne är hon en väldigt medveten tjej. Den värsta katastrofen som hittills skett i hennes liv är att storasystern skvallrade om kändisteckinigarna hon ritat på tyska lektionerna och sedan sålt till innegänget. Nu tvingas hon gå på Susan Boones konstskola fyra timmar i veckan.
Sam skolkar från konstskolan en dag och intalar sig själv att det inte är så farligt.
Samanta, som bor i Washington D.C. är van vid att se presidenten åka förbi i bilkortege, men just idag stannar limosionen, utan för Sams favoritbageri och presidenten kliver ur.
Just då siktar en man på presidenten med en pistol. sam reagerar instintivt och kastar sig över honom och kulan flyger ut i rymden och skadar ingen.
Efter ett tumult av känslor inser Samanta att hon har räddat livet på förenta staernas preisdent och fått en bruten arm på köpet.
Några timmar senare har Sams liv förändrats totalt. Men frågan är om Sam är berädd att ändra på SIG själv på grund av det?
Lättsam, hyfsat lättläst ungdomsbok. Den är underhållande och bjuder på en hel del skratt. Men boken lyckas ändå få en allvarlig underton. Sam växer som människa och lär sig att vara ärlig, att berätta om det man SER, inte det man VET. Konsten är ett stort stöd för henne, och man märker att hon länge viljat säga till, men att hon inte riktigt förstått det själv.
Den här boken bjuder på några av mina absoluta älsklingskaraktärer, den är lättsam samtidigt som det finns så mycket mellan raderna.
Den handlar om att hitta sig själv, en passion, och vad som är viktigt här i livet.
Men den är ändå skriven på ett lättsamt sätt.
En av mina absoluta favoritböcker, rekomenderas till alla ungdomnar, fram för allt men även vuxna som längtar efter lite enkel, underhållande läsning.
PK PK PK PK +

4 plus PK får denna bok av mig, rekomenderas starkt, kan läsas om och om igen.'
Finns även en tvåa "Nu eller aldrig".
Det var de.. Nu ska jag ta och läsa vidare på boken, (läst den 15 gånger typ) och se vad som har hänt i världen.
"Du missar 100 % av de skott du aldrig skjuter, satsa!"

// PK

Kommentarer
Postat av: emmaaa

kanske inte berätta hela boken ?? ;3

2010-11-27 @ 15:06:11
URL: http://emmamoshi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0