Jullov ^_^

Idag var det bara lite avslutning så nu är det jullov!! < 33
Har pratat med Anna i telefon om hennes ryska bakrund (hon är adopterad), är väldigt intressant så jag har lovat att ta reda lite om henne men det går ganska trögt, men jag ahr hittat en jätte bra rysk sida hon kan bli medlem på. ;)
Assange kämpar vidare, fler av skatteparadisen registrerar sig att läcka information etc. till myndigheter, vilket väl är positivt.
Annars så är det mest julrusning som gäller typ. Jag och Lova shoppade dem sista julklapparna i skäris igår då, så jag är nöjd ;) Anna, Frida och Kattis kom förbi innan så vi hängde lite ett tag och sånt < 3
Är inne i en period då jag är väldigt gripen av ryska revolutionene deras kultur tsarfamiljens fruktansvärt orättvisa öde som skapades av rättvisekämparna - kommunisterna?? Tycker deras kultur är väldigt intressant och det är kul med Anna.
Men nu ska man julstöka lite och sen go to bed ;**
Slut för idag!
"Halvbildad - obildad med utbildning? Lyssna på lektionerna, barn!"

// PK

5 dagar kvar ;DD

Julen nalkas med stormsteg. Vi har precis varit på glögg och det snöar som jag vet inte vad!
Jag och pappa var i stan på förmiddagen, vid NK, gallerian, bibloteksgatan etc. och shoppade lite julklappar. Är faktiskt lite stressad då jag har en del klappar kvar att handla, men jag får väl dra iväg en snabbis imorgon efter skolan eller så.
Iaf nu kommer vi till det spektakulera, det var nästan inga människor ute! Antagligen en kombination av det fruktansvärt snöiga vädret och en rädsla för flera terrordåd, dock tror jag inte att vi löper så stor risk, men folk blir liksom medvetna av det, men som Carl Bidt sa i en intervju med aftonbladet, "Nej,jag är inte särskilt förvånad, det visar bara att vi är en del av den övrigt världen."
Och det kanske ligger något i det, folk tror att vi är ständigt skyddade men bara för att vi lever i fred betyder inte det att alla alltid respekterar det och att vi är avskärda för alla hot som existerar.
Så ligger det alltså till.
Vi packar för fullt här hemma, vi ska ju till skåne den 22:andra och sen till västindien den 29:onde så det är lite tajt för att uttrycka det milt, men det är ju kul!
Ja ni, det var v'l det,
Ha en bra sista julrusningsvecka och sköt om er!
Slut för idag!
"Att vara en del av något är inte alltid en positiv sak"

// PK

Onsdag då ;-)

Hejsan!
Idag är det onsdag då, den 15 december. Har varit på syrrans luciafirande, hon sjöng solo, superduktig var hon! Heja dig gumman < 3
Hade typ migrän idag på gympan har hemsk huvudvärk då och då men det här är nog ett symtom på stress eftersom det är sista veckan och måste få allt redovisat. Lova fick ta hand om mig medans jag låg och sov i min enorma jacka på en bänk i omklädningsrummet, hihi ;) Ja, så kan det gå.
Har fått låna lite böcker av pappsen, typ statskunskap steg ett på universitetet, det kan alltid säjas bättre som är citat bok med en massa givande citat och typ förbättra ditt orförråd och en bok om Marx, ska skriva ett inlägg om kommunismen någon dag, för det är väldigt intressant. I alla fall håller på och ordnar med lite matsäck tills imorgon då vi ska till naturhistoriska och cosmonova.
Men nu ska jag typ sova, ett litet citat av Ingrid Bergman.
"Jag begär inget, men jag vill ha allt"

// PK

Sista veckan ;S

Hej!
Igår var det ju lucia, och lucia närmar sig. Såg tidigare på aftonbladet att Assange befinner sig i häktet just nu!
Lyssnar på The climb på spoti < 3
Bit av bit kommer fram efter bombdådet, dem är nu säkra till 98 % vem det var, nu ska dem bara försöka hitta den organisation som lärt upp honom. Verkar vara ganska amatöraktigt det hela, men det gör egentligen inte mindre allvarligt. Det är viktigt att sammarbeta i tider som dessa. Trots att vi alla har olika åsikter så är vi en förenad nation. Men nu låter jag kanske lite för allvarlig! Det är ju juletider xDD
Ska shoppa min sista julklappar.....snart..
Men det gäller oxxå att få det sista undanröjt i plugget nu. Måste plugga jääätemkt Matte. Jobbar med procent och jag är inget geni på matte men jag försöker :)
Okej, slut för idag!
Rikitgt coolt citat kommer nu (inte mitt)
"Alla såg äpplen falla, men det var bara Newton som frågade sig varför?"

// PK

12/12-10

Hej!
Försök till terrordåd skedde igår inne i stan. Bilen var på väg in på drottninggatan när något gick fel och det "smällde". En person avled. Men man måste ändå säga att det var tur i oturen att bilen inte hann in på drottninggatan. Då hade det blivit en riktig massaker. Det skedde istället på en tvärgata till drottninggatan (bryggargatan). Polisen har hållit presskonferans i förmiddags. Ska strax uppdatera.
Det här kom just in:
SÄPO ser detta som ett terrordåd. Mannen som sprängde har tidigare uttryckt strakt missnöje mot svanska trupper i utlandet. 12 minuter innan sprängningen anlände hotmejlet till SÄPO, "Nu ska era barn dör" står det. Dock kommer det inte ske någon höjning av hotnivån, för terror.
Ni kan se statsminister Fredrik Reinfeldt LIVE 12.30.
Nu till trevligare saker.
Nobelfesten gick av staplen i fredags. Några som fick högt betyg var b.l.a Filippa Reinfeldt, Kronprinsessan Victoria. Mario Vargas Llosas systerdotter överaskade med pälschok, Mona Sahlins baribierosa klänning dömdes snabbt ut och Prinsessan Madeliene lyste med sin frånvaro.
Det var det...
Slut för idag!
"Livet är det som passerar när du håller på att planera framtiden"




Varit hos frisören ;*

Hej alla!
Kom från frissan för typ trekvart sen, mamma kom precis hem. Har facebookat och laddat upp lite nya bilder på min då lite nya frisyr ;~~;
Lyssnar på spotify, tycker faktiskt det är mkt bra på många sätt och vis. Jag tror att det delvis hindrar folk från att använda sig av illegal nedladning etc. Och så är det ju otroligt välfyllt och bra att lyssna på och använda ^^
Var väl typ det här som det här inlägget får innehålla.
Just det, jag ska börja släktforkska lite! Någon som har några tips?
"Framgång består av en mängd små segrar?"

// PK

Bloggar från ipaden ;))

Sitter då här i soffan och bligar från vår nya iPad, jag hoppas den funkar ;p har haft prov i geografi om exogena och endogena krafter idag iaf. Jag och Veronica var klara först, det rikliga var at Veronica var jättenervös innan och grät nästan när vi fick provet, jag kan oxxå ha sån testofobi kvalms, men det här provet var gasnak lätt, det enda som var jobbigt var godsägares, vi hade endast 45 minuter! Men snara var det lugnt. Har inte hänt så mkt idag, vi har precis ätit middag. hoppas att det här blogginlägget ska fungera för det är ju första gången jag bligar från ipaden och det var äkte strimmigt innan, men det ska nog funka nu :)) Ha en bra tisdagkväll! Dagens citat verkar inte fungera med block textstil så, jag vet inte riktigt men ska försöka lägga in det sen! Slut för idag :3

Ny vecka!

Hej!
Har visst inte uppdaterat sen i lördags :S
Har haft hemstudiedag halva dagen iaf. Jag har jobbat med teknik och pluggat inför vårt prov i geografi vi har imorgon. Också har jag varit med  Elly....
Inget spec. har hänt idag... Utom att dne där Julian Assange aldrig kan lämna oss ifred xD -.-
Enligt dokument han publicerat är Carl Bildt, utrikesminister, f.d. statsminister, f.d. partiledare och moderat politiker, arrogant adelsman, En medelstor hund. Med en stor hunds attityd. Som vill spela i högsta ligan – trots att han inte kommer från något stort land.
Så här är fallet:
WikiLeaks har publicerat hemliga dokument som amerikanska diplomater och svenska "politiker", som egentligen bara är lägre tjänstemän i politiken, har kommunicerat och skickat hemliga dokument mellan sig, då dem har bevakat olika svenskar och sedan sänt informationen om de till dessa nämnda diplomater, enligt uppgifter ska också USA:s utrikesminister Hillary Clinton vara inblandad. Julian Assange kräver därför att hon ska avgå, och fortsätter skylla på den svenska regeringen, verkar vara ett tämligen omoget och allvarligt sätt att hämnas på Sverige, då han är efterlyst, häktad och åtalad i sin frånvaro i Sverige, för b.l.a våldtäkt. Eller stämmer uppgifterna verkligen?
Medierna fortsätter att gotta sig i hur dem utanför vårt land ser på våra politiker, men jag tycker att man ska komma ihåg att detta är människor, som gärna vill förbättra. Personligen tror jag inte Julian Assange skulle klara en kvart i politikens hårda värld.
Det är kanske sådant man får ta? Men tycker inte det är acceptabelt att prata så om andra människor egentligen.. Jag vet i alla fall vad jag har att vänta i min förhoppningsvis framtida karriär i politiken ;))


Nu ska vi äta, och sedan ska vi åka och förnya mina och mammas pass, då vi ska resa ort över nyår.


"Livet är varken, genrepet, eller generalrepetionen, det är förställningen"


Lördag <333

Hej!
Jag ber om ursäkt för att jag inte uppdaterade igår.
Jag har iaf precis ätit frukost och så, tänkte snart börja göra mig i ordning.
Idag så ska jag förhoppningsvis åka in till Gamla stan, mamma ska föreläsa där, så jag hoppas att vi kan åka in där och kika lite, sen ska jag och Anna antagligen titta på film ikväll =)
Läste just på aftonbladet om S, man kan följa S förtroenderåd LIVE, klockan 11, vilket är om två minuter ser jag, missa inte det!
Uppdaterar antagligen senare, men tills dess ha en bra lördag ;) ^^

Godnatt!

Hej!
Sitter här hemma, nu då. Har varit på svartis, vi ska ha pepparkakshustävling så alla i JS får rösta på måndag så får vi se vilka som vinner. Mitt lag är jag Frida och Amanda, andra laget är typ Linnea, Elin, Anna och Tilde och sen är det ett lag med några sjuor xD Vi hade sjukt roligt! Jag gjorde en liten tomte av några gelehallon som vi la in i frysen, den fick heta Amadeus. Frida gjorde typ pingviner. Sen kom typ Alice och Ebba efter sin träning, och sen så hade typ ett pepparkakshus blivit "över", så Alice Ebba och Tilde satt typ och klottrade på det...=)
Aja, såg slutet på vampire diraies, mamma har fått en ipad från sitt jobb! Den ser till och med grym ut =))
Nu har pappa slutat prata i telefon, ska gå och lägga mig, men se fram emot lite intressanta bokrecensioner framöver...!
Godnatt,
// PK

Godnatt!

Hej!
Sitter här hemma, nu då. Har varit på svartis, vi ska ha pepparkakshustävling så alla i JS får rösta på måndag så får vi se vilka som vinner. Mitt lag är jag Frida och Amanda, andra laget är typ Linnea, Elin, Anna och Tilde och sen är det ett lag med några sjuor xD Vi hade sjukt roligt! Jag gjorde en liten tomte av några gelehallon som vi la in i frysen, den fick heta Amadeus. Frida gjorde typ pingviner. Sen kom typ Alice och Ebba efter sin träning, och sen så hade typ ett pepparkakshus blivit "över", så Alice Ebba och Tilde satt typ och klottrade på det...=)
Aja, såg slutet på vampire diraies, mamma har fått en ipad från sitt jobb! Den ser till och med grym ut =))
Nu har pappa slutat prata i telefon, ska gå och lägga mig, men se fram emot lite intressanta bokrecensioner framöver...!
Godnatt,
// PK

den andra december 2010 ;)

Tänkte blogga lite innan middagen, var hemma hos Anna idag på eftermiddagen, vi såg på top model och åt mellis.
Har redovisat min väggplanch om enogena och exogena krafter idag i skolan, det var mkt intressant ;))
Vi ska äta lammkorv och pasta till middag och sen ska jga och Anna och några kompisar till JS och baka pepparkakshur etc. Js står för johan skytte som är högstadiet där dem flesta av mina gamla kompisar går.. så det är typ "öppet bak" på deras cafe svartis som det heter. Ska bli jättekul.
Såg på julkalendern igår, hotell gyllene knorren, jag tycker den var väldigt familjeaktig och humorristisk samtidigt som man nog kan känna igen sig. Ser fram emot den!
Visste ni att vänster tiden, (slutet av 60, hela 70 och början av 80-talet) gick det långt att man började beblanda barnpogram med kommunism, det var ett program om storkapitalistiska potatismonstret, som leddes av en relativt välkänd kommunist, ganska patetiskt om jag får säga det själv.
Har också läst om evolutionsteorin idag, mkt intressant, ska berätta mer senare!
Skriver nig ett inlägg senare!
"Så som i villjen att männsikorna skolen göra eder, det skolen ni och göra dem"

// PK

( Klassiskt citat på gammelsvenska )

16.18 första december <333

Idag är det första december! Det innebär ju framför allt att julen kör igång på riktigt, julkalnder och bara ynka 24 dagar kvar till julafton!
Mysigt?
Julkalendern i år heter gyllene knorren, men hann inte se den imorrse, ska passa på att kika lite i kväll, så kanske gör ett senare inlägg om den senare =)
Idag har det varit en ganska normal dag.... vi har haft simning i skolan, vilket var OK..
Man märkte verkligen hur glad Veronica (hon simmar) blev när hon kom i vattnet. Du är verkligen jätteduktig! <33
Kom hem vid fyra, men brukar vara hemma ganska sen på onsdagar, annars har inte så mycket hänt idag, Julian Assange, grundare av WikiLeaks hemsida som läcker ut hemlig information, som är häktad i sin frånvaro i Sverige, kräver att förenta staternas utrikesminister Hillary Clinton ska avgå då hon enligt uppgifter ska ha uppmanat diplomater att kolla upp andra utländska diplomater i FN, genom att spionera och bland annat  granska deras kreditkortsräkningar etc. Frågan är hur mycket han borde ha att säga till om, men han är nu efterlysen över hela världen av metropol så får se hur länge det håller.
Det var det......
"Varje individ är som en pusselbit, en del av det hela"

// PK

RSS 2.0