Tisdag <3

Hej alla!
Sitter här vid vårt kök. Pappa gör kycklingpytt och mamma och mina syskon kom just hem. Anton och Andrea var hos kompisar idag så mamma och pappa passade på att jobba lite, men idag så kan vi iaf äta middag tillsammans, vilket är mysigt, Andrea och Anton kan ju äta kvällsmat nu xD
Ska göra en liten hyllning till rot och rut avdrag.
Jag tycker det är väldigt tråkigt att så många bara bryter mot lagar med mildare straff, så som illegal fildelning, och att ha svarta företag etc.
Därför hjälper rut och rot fler att starta företag, det ger fler jobb och det kan underlätta i vardagen.
Mina föräldrar jobbar ganska mycket och därför har vi haft lite hjälp så som barnflicka, städhjälp. Det är inga stora grejer, och för mig som har växt med det är det normalt. Vissa tycker det svagt och till och med diskriminerande att ta hjälp från andra människor, trots att det är deras jobb. Jag menar, en advokat hjälper ju också en annan människa mot lön, det gör man faktiskt i många jobb. Jag tycker det är fel att man ska förutfattade fördomar mot dem som tar hjälp i hushållet etc. Jag pratar inte mycket om det här men dem flesta av mina nära kompisar vet ju om det. Det är inget märkvärdigt med det. Till slut kommer det ju vara fel att ta hjälp av någon över huvud taget. Man kan inte alltid låtsas att man orkar allting, därför tycker jag det är okej att ta hjälp när så många vinner på det. Dem som kanske inte är så utbildade kan få jobb på sikt, unga får chansen att starta företag på en spännande arbetsmarknad.
Är det detta som S och V vill få bort?
Är det inte rätt att underlätta människors vardag? Att låta fler få jobb?
Detta är min åsikt och i åsikter finns inget rätt och fel, men jag har faktiskt svårt att komma på några starka motargument.
"Det finns många olika former av hjälp, men de uppskattas alltid på ett eller annat sätt"

// PK

Förlåt för dålig uppdatering..

Hej!
Vintern har dragit in över vårt Sverige med snöstormar, förseningar, trafikolyckor, pulkaåkande och glada barn!
Vill också säga förlåt för dålig uppdatering, är i alla fall en del som har läst min blogg, vilket jag är tacksam för.
Tycker det är otroligt mysigt att se alla ljusstakar i alla fönster, ger ett intryck av gemenskap. Min lillasyster sjunger julen är här, så söt! <3
Blev utelåst idag så gick hem till Anna och var med henne och Elin, vi spelade Wii, drack te, och prata.
Hälsningar till er <3333
Blir lite less på min generation ibland, dem bara klagar och säger att livet är skit och sådant. Mina kompisar är för det mesta inte sådanna men jag vet andra som ständigt klagar. Tänk på dem som inte ens får gå i skolan utan måste jobba i en mörk gruva 12 timmar varje dag för att ha råd med lite soppa, utan hus, hem och familj. Vi ska verkligen vara tacksam.
Över till det aktuella, vem blir partiledare. Tippar på antingen Österberg, Dammberg, Palm, Östros för att ta några exempel.
Tycker det ska bli otroligt spännande!
Fick en "uppenbarelse" till mitt citat på eftermiddags samlingen.
Man ska inte göra skillnad på olika folkgrupper, för vi är alla människor, men man måste se varje enskild individs karaktär, missförstå mig inte, alla är lika värda och det är så man ska jobba. Men man kan inte behandla alla likadant. Man måste ha olika strategier för olika människor, och det beyder inte att du själv förändras eller anpassar dig, ändra inte åsikt, men det är smart att inte behandla alla likadant.
Så dagens citat är:
"Man ser skillnader hos mellan två grupper med människor, men inte mellan två barn"

// PK

Rubriklös ;)

Klockan slog just 18.40, sitter här framför datan vid vår bardisk vid köket. Har precis ätit vegetarisk pastagratäng med advokado och melon sallad. Jättegott!

Jag kanske inte har berättat det men en av mina stora passioner här i livet är ju böcker..

Därför tänkte jag passa på och tipsa om lite böcker:

Washington D.C.

Ungdomsbok av Meg Cabot.
Handlar om 15-åriga Samanta. Sam går i tvåan, och lider av dem där vanliga tonårsproblemen. hennes storasyster är den blonda superpopulära cheerleader, hennes lillsyster är  supersmart och går på en privatskola för speciellt begåvade barn. Själv har Samanta färgat allla sina kläder (som hon ärvt av storasytern Lucy) svarta för att visa att hon sörjer deras generation. Hennes stora passion är att teckna, och hon hänger allt som oftast med bästisen Catherine var familj är väldigt religösa. Sam känner ingen speciellt dragning till innegänget, och innerst inne är hon en väldigt medveten tjej. Den värsta katastrofen som hittills skett i hennes liv är att storasystern skvallrade om kändisteckinigarna hon ritat på tyska lektionerna och sedan sålt till innegänget. Nu tvingas hon gå på Susan Boones konstskola fyra timmar i veckan.
Sam skolkar från konstskolan en dag och intalar sig själv att det inte är så farligt.
Samanta, som bor i Washington D.C. är van vid att se presidenten åka förbi i bilkortege, men just idag stannar limosionen, utan för Sams favoritbageri och presidenten kliver ur.
Just då siktar en man på presidenten med en pistol. sam reagerar instintivt och kastar sig över honom och kulan flyger ut i rymden och skadar ingen.
Efter ett tumult av känslor inser Samanta att hon har räddat livet på förenta staernas preisdent och fått en bruten arm på köpet.
Några timmar senare har Sams liv förändrats totalt. Men frågan är om Sam är berädd att ändra på SIG själv på grund av det?
Lättsam, hyfsat lättläst ungdomsbok. Den är underhållande och bjuder på en hel del skratt. Men boken lyckas ändå få en allvarlig underton. Sam växer som människa och lär sig att vara ärlig, att berätta om det man SER, inte det man VET. Konsten är ett stort stöd för henne, och man märker att hon länge viljat säga till, men att hon inte riktigt förstått det själv.
Den här boken bjuder på några av mina absoluta älsklingskaraktärer, den är lättsam samtidigt som det finns så mycket mellan raderna.
Den handlar om att hitta sig själv, en passion, och vad som är viktigt här i livet.
Men den är ändå skriven på ett lättsamt sätt.
En av mina absoluta favoritböcker, rekomenderas till alla ungdomnar, fram för allt men även vuxna som längtar efter lite enkel, underhållande läsning.
PK PK PK PK +

4 plus PK får denna bok av mig, rekomenderas starkt, kan läsas om och om igen.'
Finns även en tvåa "Nu eller aldrig".
Det var de.. Nu ska jag ta och läsa vidare på boken, (läst den 15 gånger typ) och se vad som har hänt i världen.
"Du missar 100 % av de skott du aldrig skjuter, satsa!"

// PK

Hos Anna <33

Nu sitter jag här i annas mysiga källare framför hennes mac..<3333
Nu kmr vi då till the enrorma händelse of the day (enligt mej)
Nordkorea har bomvat sydkorea. Skrek på BGS:en  imorrse jag skrek typ!
Nordkorea är som ni kanske vet en av världens värsta diktaturer..
Så vad händer nu, oroligheter på gång.
Kommentera gärna <3
Nu ska jag ta och springa hem, jag och Anna har snv´ckat tittat på top model, käkat och gjort sådana grjer som tjejer behöver göra ibland...
Har även gjort projektprov idag.
"Du kan inte bestämma över hur du ska dö, det enda du kan bestämma över hur du ska leva"

// PK

Hola!

Hej allihop!
Idag är det måndag då...
Har jobbat kurs typ hela dagen, men det är fatktiskt ganska intressant.
Jag är ju egetligen bara en vanlig tonåring, så att säga.
Jag bryr mig inte bara om skolan och sådär, utan är med mina kompisar och sådant som tjejer i min ålder gör.
Däremot så vill jag emallanåt bara trampa på vår generation!
Dem är nästan apatiska ibland..
Jag vill att folk ska bry sig, brinna för något!
Sedan skiter jag fullständigt i om det är fotboll, balett, make-up, politik, etc.
Jag vill bara att folk ska vara lite tacksamma.
Jag är sååå tacksam att jag inte vet var jag ska ta vägen.
Vill bra ställa mig upp och säga ifrån, hjälpa folk!!
För mig är det lycka <3
"Jag är inspirerad, motiverad, passionerad"

// PK

Snabbis...

Nu ska jag snart åka och se den nya HP, med JUlia, som jag har känt ända sedan i sexårs, vi gick i samma klass tills innan sommaren, då hela min klass splitrades.. :((
Nu ska iaf jag, Julia, mamma, och Julias mamma åka och se den nya HP, tror faktiskt Anna och Lova oxxå ska se den idag.
Min pappa frågade våra gäster igår:
"Vad är ungdomarnas stora kulturella händelse under veckan?"
För harry potter är faktiskt kultur, det är mkt mer än böcker.
Det är inte så mkt som hänt i världen, mest fokur på Prins William och Kates bröllop, som troligen kommer hållas under försommaren 2011.
Har ni sett den nya HP?



Hej!

Är ganska trött, men tänkte att jag måste hinna med dagens citat, som jag har grubblat över hur jag ska formulera hela middagen ;DDD

Tänkte att vi skjuter på det där med partiledarkandidater, då jag fått en del insperation ikväll som jag gärna vill bearbeta, tills imorgon...

Ibland så diskuterar vi så onödiga frågor, som om man ska ha övervakningskameror på tunnelbanor, vi hade ne folkomröstning om vi skulle ha höger-eller-vänster trafik, och när vi hade kärnkraftsomröstning fanns det en kanske linje osm vann! Sådanna ting tycker jag personligen är onödiga inslag i politiken, men samtidigt kanske man behöver sådant för att få debatten att gå ihop, men jag tror bara det handlar om att proritera. Jag vill prioritera, utbildning, rättsfrågor, för att det förstnämnda är livsförbredande, där skpas konsekvenserna, jag tror många inte förstår att utbildningsfrågor går hand i hand med så många andra frågor. Rättsfrågor handlar om allavarliga ting vi måste stoppa, och då kan man inte prioritera butlers på tunnelbanan! Även om många frågor kan anses som oviktiga, så tror jag att det finns en grund till allt. Som rutavdrag till exempel, där driver vcvi på debatten om svarta och vita firmor, fler får jobb.. Men vissa anser att det blir klassskillnader av det? Jag frågar mig själv, är inte det att överdriva en smula? Jo, vi kanske borde priortiera till exempel debbatten om medlemsskap i NATO. Samt till exempel hur vi ska göra med vår trupper i utlandet. Hurvida någon som har begått "dråp" i detta fall lämnat någon döende och skickat ett falskt sms till nära anhörig till personen ifråga, ska dömas till två års sluten ungdomsvård, vilket gör att dne personen kommer kunna leva ett relativt normalt liv sedan. Men straffet blir allt id dig själv, vad du gör, vad du väljer. Om du gör något dumt, du kommer ångra kommer det tillbaka.

Jag hoppas att ni tänker på det när ni går och lägger ikväll:



"Att göra sitt bästa är inte att överprestera, det är att göra det bästa av sittiationen och ta lärdom av det"

// PK



News!

Detta har hänt:
Prins William och hans Kate har äntligen förlovat sig, det är mycket spekulationer om när vigslen kommer äga rum och enligt en källa blir det redan i mars. I vilket fall som helst, bär nu Kate prinssean Dians ring.
Hembyggdsforskare hävdar att Gustav Vasa aldrig åkte vasaloppet, han visste inte ens vad skidor var?? Synd isf,, men frågan är vad man ska tro.
Det här kom jst in:
S-kvinnorna är överens om att dme vill ha en kvinna i partiledarstolen, gärna en femnist. Ni kan ju alltid ringa Gudrun Schyman och fråga om hon vill byta spår.... Men å andra sidan är hon känd för att vilja vara partiledare för mindre oich mindre partier.. Och för att handsas en smula oansvarsfull med pengarna, men å andra sidan är hon ju inget undantag, titta bar på Mona Sahlin.
Men nu ska jag sluta döma alla såssar xDD
Ska göra en liten lista över kandidater till patiledarposten!
Kan bli intressant....

Lördags-shopping

Hejsan!
Hur mår alla? Själv mår jag underbart ;DD
Jag och mamma har shoppat i skäris hela förmiddagen, på dryga två timmar hann vi med fem butiker...
Det blev tre par jeans på Kappahl, några tunnikor, och tröjor från edc by esprit (och kapphal), en söt top från dea axelsson, samt en kavaj från Esprit. Sedan tog vi take-away pastasallad hem, och åt till lunch... Annars är det inte så mkt på gång. Lova, Anna, Veronica, Elly och jag skulle haft Harry Potter maraton den här helgen, men varken Elly eller Veronica kunde komma och jag var ju tvungen att shoppa, samt att vi ska ha gäster ikväll, så jag tror det bara är Anna och Lova som sitter och glor på TV denna härliga vinterdag :DD Gör ni det?
Det har ju kommit snö, massa snö, men nu har den smällt......
Igårkväll softade jag mest hemma med familjen, förra helgen så hade jag Anna, Lova och Veronica girl-pwer kkväll så jag ska ta  det lite lugnt den här helgen, dessutom har jag nog med att göra iaf ......
Ska köra att litet inlägg om kandidater till S partiledarpost senare.
Det viskas om Per Nuder, men han har väl gjort sitt i politiken, det hade i och för sig Mona Sahlin oxå, men S är väl kända för att göra samma misstag om och om igen? Över huvud taget, göra samma saker om och om igen, och älta allt, No change there!
Tänk att det snart är jul! Nästa söndag är det första advent liksom! Man hänger knappt med...
Dem har redan börjat julpynta och alla låter såhär: "Har dem redan börjat julpynta, det är ju bara november, halloween är knappt över än, snö redan, ush!"
Wake up!
Julen nalkas, och det medför snö julpynt etc. Dax att börja julhandla?
Glömde att skriva citat igår, softade bara med familjen, idol, fredagsmys, gott kött...xD
Så gårdagens citat är:
"Allt ordnar sig"

// PK

Fredag <3

Ännu en skoldag slut!
Har jobbat kurs som ska vara klar på tisdag men det blir nog till att jobba lite i helgen oxxå ^^
Följande saker bör göras i helgen:
Shoppa (nya jeans, pants, kappa, skor, etc.)
Plugga (kurs, svenska samt matte) Fast det är inte akut.
Vila, ta det lugnt, har inte fått så mkt sömn i veckan.
Prata med lite gamla kompisar
Se på bio (Nya HP)
Bild på the book ;DD

Min förebild

Jag letade länge efter en förebild att ha, gärna inom politiken då. Men jag ville gärna att denna förebilden skulel vara en kvinna. Och när en viktig punkt i hennes liv inträffade, bara för en vecka sedan, så upptäckte jga henne! Ngån som kan gissa? ^^
Aung San Suu Kyi föddes 1945 i Burma, och är, antagligen, tillsammans med Nelson Mandela, den mest kända politska fånge i modern tid. Aung San Suu Kyi växte upp under bra förhållanden, med sin mamma och pappa som båda var frihetskämpar. Hon föddes fredsåret 1945, men hennes kliv skulle komma att innebära, mycket annat än fred, och därför var det ju inte så konstigt att hon kämpar för just det. Hon styderade på Oxford. I engaland träffade hon Tibet-forskaren Michael Aris, som hon gifte sig med. Hon bodde först i Bhutan, men 1975 flyttade dem tillbaka till Lonodn. En tid efter drabbades hennes mor av en hjärnblödning och 1988 reste hon tillbaka till Burma. Redan då hade de skett kravaler mellan regerinegn och generalen som nu styrde Burma, en aning hårt.
I september startade hon sitt parti, som kämpade för demokrati. Men redan året därpå blev hon och några nadra ledare för partiet omringade av soldater och sattes i husarrest. 1991 tilldelades hon Nobels fredspris. 1997 drabbades hennes man (som också fått ta emot nobelpriset åt henne 1991, då hon satt i husarrest) av cancer. När hennes make låg på sin dödsbädd fick hon tillstånd av milltära styret att besöka honom men hon Aung San avböjde dock då hon misstänkte att dme inte skulle släppa in  henne i Burma igen. Hon frigavs bara för några dagar sedan den 13 november 2010! Dagen efter höll hon ett möte. När hon fick frågan: "Du är fri, men invånarna i Burma är inte fria, vad ska du göra för att befria Burma?" svarade hon såhär: "Jag är inte fri, förrän dem i mitt land är fria, jag har inte tid att åldras, jag måste befria Burma innan jag dör".
Min förebild :D

Hej alla!

Nu har jag precis kommit hem från skolan. Vi hade en föreläsning om kontinentaldrift. Vi har haft läxförhör på NO:n etc. Jag har hängt med Lova, Anna, Elly och Zoey. Jag fick ett litet infall idag vid lunchen, tänk vad fantastiskt det är att vi är människor!! Så¨det har jag ältat hela långa dagen xDD LOva flummade runt, och Anna bara gapskrattade!
Ska snart lägga in info om min förebild, samt en bild på mig själv!
Jag har bara fått en kommentar hittils, men tipsa, den enda person som läser denna blogg, (min kusin Emma).
Lite nyheter:
Julian Assange, grundare av wikileaks, som sprider hmemligt info om företag, sitter nu häktad i tingsrätt, misstänkt för b.l.a våldtäkt.
S kan tvingas sparka anställda, på grund av minskat bidrag efter valförlusten, som om dem inte hade nog med problem:
Gjorde det sämsta valet på nästan 100 år.
Mona Sahlin avgick i söndags, och dety är ont om respektabla kandidater.
Partiet befinner sig i kris. Hallå?!
Vad tycker ni om sitiationen i partier (S)?
Kommentera!
"Den som säger att något är omöjligt, ska inte avbryta den som försöker göra det"

// PK

Välkommna!

Hej alla!

Mitt namn är Amanda, jag är 12 år och lever i en villa söder om city (stockholm).
Jag har så länge jag kan minnas, haft ett stort intresse för samhälle, politik och hur det egntligen, mänskligt sätt, ser ut på vår jord. Jag har länge funderat på hur jag ska kunna sprida mitt budskap, och så en dag bara kom jag på det, för vad är större än internet i västvärlden, egentligen. En blogg är nog ett ganska bra sätt att sprida ett budskap, om man inte är känd eller så. Jag är en helt vanlig blond tjej, går i sjätte klass på kunskapsskolan, en friskolan med ett litet speciellt koncept. Ganska invecklar, och jag kommer inte gå in på det närmare just nu. Mina favoritämnen är SO samt svenska. Min mamma jobbar i politiken, men vad hon jobbar som, går under rubriken hemlighetsstämplat, p.g.a av sekretessskäl. Mina pappa har också jobbat i politiken, men när jag var ungefär ett år så började han i näringslivet i stället. Jag har en sjuårig lillasyster som går i första klass, och en fyraårig lillebror som går på dagis. Jag har fyra kusiner varav två är dubbelkusiner. När jag inte filososferar, eller blir allmänbildad, pluggar etc, är jag med kompisar, jag spelar även golf. Jag älskar att diskutera samhällsfrågor och mina hjärtefrågor är: utbildning, rättsfrågor och integration,. Sen behöver inte de betyda att dme är mer proriterade, men det är på dem områden som jag är mest "påläst" (om man nu får säga det när man går i sjätte klass i svenska skolan där dem ägnar noll tid åt att diskutera sammhälle).

Jaa, men vad är hennes åsikt då? Vilket parti tillhör hon??

Nya moderaterna!

Jag har precis blivit medlem i muf men jag kan inte påstå att jag är aktiv än. Jag beundrar många moderata politiker, och främst den politik dem lägger fram. För den är helt enkelt hållbar och välförtjänt.

Min förhoppning är att även unga ska ta del av min, blogg även om ämnent kanske riktar sig mot äldre, jag tror det är nyttigt för vuxna människor att förstå att det finns "barn" som faktiskt också har en åsikt, som borde få bli hörd.

Namnet på bloggen kommer från mitt smeknamn: PK - politiskt korrekt/politik och kritik (för jag kritiserar mycket??) Också är det ju hur jag vill framtiden ska se ut!

Hoppas ni väljer att följa min blogg.

"Lev som du lär"

// PK

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0