Rubriklös

Hej!
Nu sitter jag hemma och pluggar, så jag kastade in ett snabbt inlägg också. Nu ska jag se om jag kan göra lite kaffe i vår nya kaffemaskin, min statistik stiger sakta men säkert so I keeep going activ xDD
Det var det, lite snabba news:
Elnätuppror, 100 000 har skrivit på listan, hur ska detta gå? Keep following!

Mobilblogg Sitter i skolan och har rast, v...

Mobilblogg Sitter i skolan och har rast, vi hade tydligen hemstudiedag idag så vi slutar om tio minuter, hörs sen // pk


Godnatt!

Nu har jag sett på guldbaggen och Top model. Ska softa lite och sen blir det sova, dagen citat då.
"Ingen är så blygsam att han inte gärna hör beröm"

// PK

Mer på gång

Enligt nya uppgifter så är 31 döda i den explosion som är ett terroristattentat vilket nu är bekräftat, vi fortsätter följa detta.

News!

Explosion på flygplats (mest trafikerade) i Moskva, minst tio döda. Kom nyss in. Orsaken är ännu utan kännedom.

Bild på mig! (igen)


More pictures!


;)


Min dag

Idag har jag shoppat med Anna, vi åkte sedan vidare till Heron och såg Due Date. En jättekul komedi!
Jag har fascinerats mycket av Kennedy och har skrivit om Jacqueline i mitt tidigare inlägg. Vi behåller temat Kennedy för stunden och dagens citat sas då av John:
"Du ska inte fråga avd ditt land kan göra för dig, du ska fråga avd du kan göra för ditt land"

// PK

Jacqueline Bouvier Kennedy Onnassis

Den 28 juli 1929 i Southhampton Village, New york, föddes en liten flicka. Hon var dotter till wall street börsmäklaren Johan Vernou Bouvier III och Janet Norton Lee. Hennes namn blev Jacqueline Lee Bouvier. Hennes farfar, Micael Bouvier hade varit en berömd affärsman, och hennes mors släkt Lees var av irländsk härkomst. Familjen hade en självklar plats i New york och även Frankrikes välbärgade kretsar. För Jackie (som hon kallades) kom socitens förströelser bli en självklar del av hennes liv. Hon debuterade i Newport 1947.
En stor passion var ridning och Jackie var en mycket duktig ryttarrinna. I maj 1952 introducerades hon för första gången för Jon. F Kennedy även kallad Jack. John var son till John Fitzgerald Kennedy som b.l.a borgmästare i Boston. Dem började dejta strax efter dem möts och deras relation tillkännagavs officiellt i juni 1953 och i september samma år gifte dem sig. 1957 efter ett missfall fick dem sin äldsta dotter Caroline. I valet 1960 kandiderade John som president. Jackie var vid tidpunkten gravid och och folk rådde henne att det lugnt. Trots det försökte hon ofta finnas visd sin mans sida på kampanjer. John vann med knapp majoritet över Nixon och någon mpnad senare gick flyttlaset från Virginia till Washington D.C. och Pennsylvania avenue 1200, Vita huset. Jackie förvånades omedelbart över den smaklösa inredning och brist på kultur i presidenthemmet. Ingen litteratur fanns skriven om Vita huset och dem tidigare presidentparen så som deras företrädare Eisenhower hade levt ett tillbakadraget liv utan middagar och evenemang. Jackie såg genats till att ändra på detta och inredde och renoverade vita huset och dess atmosfär. Snat minglade konstnärer, skådespelare och artister med diplomater och borgmästare. Samma år som John tillträdde som president föddes också deras son John F kennedy j, även kallad John-John. Jackie var känd för att bära chaneldräkter, pillerburk hatt, above-armbågen handskar, låga pumps, hereme scharfar etc. Hon är en riktigt modeikon och hennes stil blev mer unik och vågad under åren i vita huset. Trots att fasaden dem visade upp fick pressen och människorna att se på det nya presidentparet som en kungafamilj, pressen betraktade Caroline och främst John-John som små kungabarn som skulle komma att ärva titeln. Trots det var John ständigt otrogen t.e.x med skådespelerska Marilyn Monroe som sjöng på hans födelsedagsfest.
1963 var Jackie och John på besök i Dallas, Texas. Dem hade gästat guvernören och hans fru Nellie och skulle åka bilkortege genom en stad inom dem skulle luncha i solskenet den varma sommardagen. Jackie hade på sig solglasögon och John sa gång på gång till henen att hon skulle ta av sig dem. Ingen hade då vetskap om att det skulle bli deras sista ord till varandra. När det bara avr några minuters färd kvar så hördes ett skott. John trillade mot Jackies axel och hennes hederliga rosa chaneldräkt med guldknappar fläckades ner av blod och hjärnsubstans. Ytterligare tre skott löd och Jackie utbrast förtvivlat: Gud, se vad dem har gjort med Jack, vad har dem gjort med min make! gud, dme har dödat Jack!
Jackie fortsatte att bära den nedfläckade chaneldräkten flera dagar framåt och när man frågade varför sa hon: Jag vill att dem ska se vad dem har gjort med Jack.
John-John som vid tidpunkten var tre fångades på bild när han på begravningen gör honör vid faderns kista. Bilder som har tagit en hel värld.
I juni 1968 träffade hon Aristotles Onanssis, en grekisk varvsmiljadär, en senstöring med en personlighet som var raka motsatsen till Johns charm. Emellartid gifte sig han och Jackie på hans privata ö, hon flyttade till Grekland och blev då ifråntagen sitt secret service beskydd. Dock Hade Onassis pengarna som krävdes för att hålla familjen säker.
Jackie fortsatte att ägna sig åt kultur och ridning och blev även författare. Onassis avöed 1975. Jackies barn var nu vus´xna och hon ägnade sig allt mer åt skrivande. samma år blev hon redaktör på Viking Press.
Hon skrev boken "Shall we tell the president?"
1993 fick hon en diagnos, en sorts cancer och hon avled 1994. Jackie skulle komma ihågs som tidens mest uppskattade first lady, mode-ikon, välgörarska, författarinna och socitedam.
Rest in peace Jacqueline.


Källa

Källa angående texten den 19 januari -
Timbro, DN.

Så var det helg!

Ja, var det lördag < 3 Vaknade tidigt idag, så jag åt frukost med familjen. Har inte så mycket planerat den här helgen, så det får väl bli en liten blogg-helg. Lite allmänt näringsliv och news:
Aftonbladet avslöjar:
Sven-Erik Österberg blir det ja, till frågan om han skulle kunna tänka sig att ta över partiledarposten, medans från favoriten Pär Nuder blir det nej nej nej. Men det var väl självklart? Dem skulle ju fokusera på nytänkande? Nya såssarna ;)
Men det slutgiltiga beskedet kommer på kongressen i mars!

Me right now =)


Privat inlägg ;D

Stort grattis till Anna Christina Tatianna Vikman som blir 13 idag!
Grattis till dig finaste!
Puss&kram < 3

Fredagsmys < 33

Nu är det fredags mys, om det så är det sista jag gör, snart är det fredagsmys, hoppas inte föräldrarna stör, nu är det slut på veckan, det är dags för FREDAGSMYYS!
Jepp så var det time for weekend agin, känns som det var typ lördag igår.. Jag hade tjejkväll förra helgen då, med Elley, Veronica, Anna och Lova hemma hos Lova på telefonplan. Vi åt typ chips, godis, popcorn ostbågar och så såg vi på Sex and the city 2 ;DD Så det var väl kul :) Ja, denna helg ska man väl inte göra så mycket, känner för att gå på bio, någon som vet någon bra film som går? det var väl typ det...
"Mellan dröm och verklighet går en markerad, skör men milimmetersmal gräns, och att överstiga den gränsen är en av de säkraste sätten till en människas undergång"

// PK

Källa

Angående texten om hur kommunismen präglar barnprogram igår kväll så glömde jag att ange källa, pappa mejlade den till mig för jag tycker sådant är intressant. Hade faktiskt tänkt på att skriva någon form av källa men jag glömmde. Återkommer :D

As i said, dunderförkyld :'(


Litet leende...


Sjuk :(

Här sitter man då, förkyld som attans! Ögonen och näsan bara rinner! Extremly hard. Men.. det finns ju självklart dem som har det värre och det är det vi ska jobba efter. Har väl inte så mycket mera att säga, snabb uppdatering bara med lite färska news (coming up):
Trafikvärket skryter om 70 % punktlighet, men då räknades inte inställda tåg..Säger bara en sak: WHAT!
Det är viktigt att vara ärlig i näringslivet. Man ser ju hår det går för dem företag som inte är det, fifflar emd bonusar lämnar felaktiga rapporter, fuskkar med skatten, det grävs alltid fram för eller senare.
(Lyckliga mig som inte behöver följa näringslivets dolda gyllene regel: Jobbar man i näringslivet är det sträng förbjudet att ha åsikter om det. Kan verka konstigt men exakt så är det, och jag jobbar inte i näringslivet. Än. Kanske tar och blir buissneskvinna...)
Hörs sen
// PK

Ännu ett lysande bevis på hur kommunisterna ha präglat vårt samhälle:

Hur programtablån i Sveriges television (SVT) ser ut beror på vad sändningstillståndet med staten säger. Ledord som "saklighet" och "opartiskhet" fungerar som vägvisare och ska skilja rätt från fel. Utbildningsradion (UR) är inget undantag, men till skillnad från SVT ska programmakarna dessutom göra utbildningsprogram och "förstärka, bredda och komplettera" undervisningen i den svenska skolan.

Utbildningsbidrag ger UR ett visst handlingsutrymme och programmakarna måste inte slaviskt följa kraven på saklighet och opartiskhet. Om syftet är att väcka engagemang och skapa debatt i klassrummet får programmen ha provocerande vinklar och medvetet ge obalanserade skildringar av viktiga frågor.

En genomgång av UR:s programutbud visar att hårdvinkling tycks vara ett populärt grepp. Flera av de program som UR har producerat de senaste åren och som riktar sig till en yngre publik förmedlar en allt annat än balanserad bild av viktiga ämnen som ekonomi, konsumtion och miljö/klimat.


Hur märkligt detta än kan låta är det inte nödvändigtvis ett problem. Under förutsättning att programmen visas i ett undervisningssammanhang och att det finns lärare som kan komplettera skildringarna och som förmår att skapa en konstruktiv diskussion i klassrummet efter att inslagen visats har jag ingen anledning att ifrågasätta hårdvinkling som pedagogisk metod. Problem uppstår först om programmen letar sig utanför klassrummet och in i vardagsrummet.

Dessvärre är det precis vad som sker, underligt nog nog med stöd i UR:s eget sändningstillstånd. I rapporten "Frikopplad television", som jag i morgon presenterar på Timbro, kan jag visa att UR med stöd i kanalens eget sändningstillstånd med staten vidaresänder sina barnprogram i övriga public service-kanaler. Rollen som ansvarig utgivare följer dock inte programmen, vilket får till följd att barnprogram som gjorts av UR men beretts tablåutrymme i SVT eller SVT2 fortfarande efterlever UR:s något mer tillåtande sändningstillstånd.

Av allt att döma tycks ingen hittills ha reflekterat över de gränsdragningsproblem som följer. Det är märkligt av flera skäl. Till att börja med fyller utbildning och journalistik inte per automatik samma syfte. Undervisningsprogram som ska väcka ett kritiskt samtal i klassrummet kan inte nödvändigtvis oredigerade publiceras med ny etikett i ett nytt sammanhang. Ytterlighetstolkningar, avsedda att väcka elevernas diskussionsvilja, kan inte utan reservationer och påpekanden om innehållets skevheter förmedlas vidare till TV-apparaten i vardagsrummet. Ändå är det vad som händer. Av de muntliga förbehåll som läraren har möjlighet att förmedla till eleverna innan de granskade programmen sänds i klassrummet hörs eller syns ingenting när samma program visas i SVT.

Ett axplock ur min rapport är talande. I "Banderoll: Om ekonomikrisen", som sändes i SVT2 den 21 januari 2010, förmedlas en direkt felaktig bild av hur marknaden fungerar när den jämförs med ett slagfält där råstyrka avgör om en aktör vinner eller förlorar. Ingenstans under programmet får de unga tittarna veta att en marknadsframgång, utöver ekonomiska muskler, knappast kan komma till stånd utan en god bärande idé till en produkt eller tjänst som tilltalar ett stort antal människor.

Minst lika anmärkningsvärt är det att Johan Ehrenberg, välkänd opinionsbildare på den yttersta politiska vänsterkanten, helt oemotsagd får hävda att tillgångsbubblor beror på att några få personer har för mycket pengar som de inte vet vad de ska göra av. I realiteten finns det god insikt om att bubblor av olika slag inte sällan uppkommer som en direkt följd av politiska beslut som koncentrerar kapital till vissa investeringar och sektorer. Den amerikanska bolånekrisen, som ytterst berodde på att den federala staten under lång tid uppmuntrade landets banker att låna ut pengar till människor med begränsade möjligheter att klara av räntebetalningarna för sina bolån, är ett av de tydligaste exemplen.

Inte är skildringarna mindre obalanserade i Banderollavsnitt "Om konsumism", som sändes i SVT2 den 28 januari 2010. Den här gången står näringslivet i fokus. Till ledmotivet ur en av Alfred Hitchcocks filmer framställs tillverkningsindustrin, i detta fall kortleksproducenter, som ondskefulla intressen som vill sko sig på andra människors svaghet. En representant för föreningen Sveriges konsumenter förklarar "att konsumera behöver inte vara negativt. Det skapar arbetstillfällen, vilket är bra, framför allt när det är kris".

Jag efterlyser ingen glorifierad bild av konsumtion som företeelse, men att i ett program om konsumtion helt bortse ifrån att tillverkningsindustrin, även de företag som gör kortlekar, skapar arbetstillfällen, genererar skatteintäkter och i förlängningen lägger grunden för vårt välstånd är inte hederligt.

Förväntningarna på saklighet sviks också i avsnittet "Tjäna pengar" i serien "Showen Dollar" som sändes i SVT1 i februari 2007. Helt felaktigt påstås att svensken betalar 30 kronor i skatt på varje tjänad 100-kronorssedel. Detta är ett påstående som knappast har bäring i verkligheten, fråga vanliga yrkesgrupper som lärare och poliser. Redan vid en inkomst strax över 30 000 kronor i månaden betalar svensken, förutom kommunalskatt på 30 procent, också en statlig skatt på 20 procent. Till det kommer givetvis arbetsgivaravgifterna, som till viss del består av skatter.

Sveriges television har de senaste åren gjort sitt yttersta för att bemöta public service ivrigaste kritiker. Med kampanjen "Fri television" har kanalen försökt att bevisa oss alla om sitt oberoende. I ljuset av detta är det beklagligt att man okritiskt ger tablåutrymme åt UR:s hårdvinklade barnprogram. När vinklade program, som från början var avsedda för klassrummet, visas i SVT1 och SVT2 bryter kanalerna det förtroende som finns till tittarna och som grundas på de krav om saklighet och opartiskhet som föreskrivs i sändningstillståndet. Medvetet eller inte blir resultatet av missgreppet politisering och kampanjartad journalistik.

SVT får sända program som har en kritisk infallsvinkel. När det gäller nyhets- och aktualitetsprogram är det till och med ett krav från oss medborgare. Men skevheter i hur ämnen presenteras, i likhet med de exempel jag tidigare redovisade, är något helt annat.

Stödet för SVT har traditionellt varit mycket starkt. I den senaste Förtroendebarometern från hösten 2010 svarade 75 procent att de hade mycket eller ganska stort förtroende för verksamheten. Sådana höga siffror är inte självklara. Inte heller infrias utfästelser om en fri television med hjälp av påkostade reklamkampanjer. Istället handlar det om att i varje stund sträva efter att leva upp till de förväntningar om saklighet och opartiskhet som finns bland medborgarna. Högt förtroende är en färskvara som ständigt måste förtjänas, om och om igen.

Borde det vara så här?! När sverigedemokraterna kom in i riksdagen så var plattan proppfull med demostrerande människor dagen efter! Jag stöttar inte SD på något sätt, men kommunisterna har försatt stora delar av europa i diktatur. Jag vet att jag inte ska skylla allt det som hände på dem nuvarande vänsterpartisterna, men så sen t som för 4 år sedan sa Lars Ohly att han var kommunist. Det är inte OK med mig! Nu räcker det liksom! Under kommunist-eran på 70-talet uppfostrades barnen till kommunister. dem uppfostrades till att hata stora företag, kapitalistreform etc. Men det gav konsekvenser. Utan kommunism så kanske berlinmuren aldrig hade existerat. Ett parti som delvis delar Josef Stalins grundideer och åsikter sitter i svenska riksdagen. Nu räcker det! Nu får vi faktiskt ta och öppna ögonen, hur kunde vi låta det hända. Ner med kommunismen!


"Rättvisa gör att vi inte ser skillnad på individer, trots det är det varje enskild individ som bidrar till konsekvenserna"

// PK



Les saintes ;)

Jag på Les saintes pire, otroligt pittoreskt!

Movienight a' la famille < 33

Nu ska vi typ ha liten filmkväll här, jag mami, dea, och the panton < 33 Alltså lillasyrran andrea och lille brorsan Anton som just nu skriker för att han inte får se bilar. Såklart kommer min kära mamma på den vettiga (curling) lösningen xD Haha! Han får sitta bredvid i soffan och se den på datan. Så var det med det. Skulle bara säga hej, utvecklingssamtalet gick väl bra (they always do) etc. Så det känns ju mysigt.. tänkte snabbt lägga in en liten semsterbild också så häng kvar!

Utvecklingssamtal ....

Onsdagsinlägg coming up:
Är hemma lite, jag glömde mina gympakläder idag och har gympa halv fyra och jag kan ju inte gå utan mat från lunch till halv fyra, eller det går nog men jag orkar inte, så då sa Laura att jag kunde åka hem mellan så får jag komma tbx later ;D
Ahh annnars händer det typ inte så mke, senaste nytt kommer NU:
Två stycken dog när en taxibil kördes på av tåg, tyst minut......................................................................... Ok, vila i frid.
Mycket gripande då Sahlin håller sin sita show i riksdagen, Reinfeldt kommenterar "Mona Sahlin kan väcka känslor som få". Positiva och negativa, men trots allt önskar vi ju dig löycka till, och till alliansen, Nu kör vi xD Nej jag skoja. Faktiskt.
Ja, men nu så ska jag ringa Anna för det har jag lovat, och sen ska jag dra till skolan (igen). Kika in senare because nytt inlägg is on gång..

En liten bild på mig < 3


Hej allihopa!

Gud vad kul det är att vara tbx här på bloggen!
Idag har jag haft kurs och tagit spruta. Jag har en helt fanitiskt sprutfobi typ! Först gömde jag mig på toaletten med Veronica och Anna som oxxå var rädda men sen kom Elly och tvinga ut oss så vi gick ner för att säga att vi inte tänkte göra det, och sen började jag storgråta och ringde pappa. Men då kom kuratorn och hjälpte mig och så fick jag ta först av alla :S Men jag kände mig jättenöjd efteråt. xDD. Min header kommer typ snart läggas in, men jag har haft lite problem med den.
Idag har vi pratat om klimatzoner och sådär vilket fick en gammal tankeställare som jag reflekterat över tidigare att dyka upp bland mina hjärnceller igen xDD
Jo alltså det finns ju bevis på att enda sedan miljö började ta form på jorden har klimatet förändrats. Visst tror jag att vi människor har bidragit till klimatförändringar, växthusen etc. Men hallå? Vi har haft dem kallaste vintrarna på nästan 70 år, två år i rad. Man märker ju att det sker klimatförändringar och klart det är något vi måste stoppa, men jag tror inte en sekund på allt det här snacket om att jorden kommer gå under om vi inte slutar spotta tuggummin på gatorna. Allt är faktiskt i mycket större utsträckning än så! Jag tror att vi ska fokusera på förnyabar energi etc. för det är framtiden! (ja, det existerar med 90 % säkerhet faktiskt en sådan), därför tycker jag att man inte borde under några omständigheter stötta sådana enligt mig idiotiska föreningar som greenpeace som sänker båtar och gör så att det sprids massa bensin i haven! Vad lever dem i för värld? Överlåt det här till människor som vet saker om det, vi förstår att ni försöker på något märkligt sätt förbättra, but I am sorry for saying this, men det är fel principer, fel metoder! Dumpa extremism!
Så vad är svaret då?: För mig är det moderaterna, vi vet att det finns en framtid och det är det vår politik går ut på!
"Det finns en framtid, så beredd dig på konsekvenserna"

// PK

P.s. Om du läser detta Papsen (som är i milano) så hälsar jag Anaton och Andrea som tittar på Tv med Ivana, ses på fredag! puss D.s.

Info om ny planering!

Hej igen allihopa!
Min "nya" blogg startar ju imorgon och i mitt nya planeringsprogram kommer jag använda mig av en del vanliga bloggtjänster så jag kan få fler läsare och på så sätt sprida mitt budskap eller iaf få folk att tänka till vilket ju är mitt mål. Läsare är i alla fall viktigt när man har en blogg. En av dem tjänster jag kommer använda mig av är blogglistan, för att se min profil, klicka nedan:
<a href="http://www.blogglista.se/"><img src="http://www.blogglista.se/button.php?u=PK" alt="Blogglista.se" border="0" /></a>
Tack så mycket, jag kommer även länka mer till relaternade nyheter, bloggar och hemsidor och följa en striktare bloggpalnering, samt bli mer aktiv i bloggen! Hoppas ni får en bra söndagkväll!
// PK

Viktigt!

Vecka tre kommer jag att intruducera mitt nya planeringsprogram för bloggen, så dem läsare jag har, häng kvar för ni vill inte missa hur jag rapporterar det senaste inom news och politik under 2011! Dessutom näjer jag mig inte med det, ni får oxxå mitt perspektiv på saker och ting, och kommer kunna följa mig när jag är aktiv i muf! Det vill ni väl ABSOLUT inte missa! Så kika in igen vecka tre! Se fram emot 2011, välkommen på tunnelbanan som tar er genom 2011 med politik, news, filosfi, allt bearbetat av er alldeles egna PK!

RSS 2.0